Hrané prohlídky na zámku Slatiňany

Zažijete vstřícnou atmosféru knížecí rodiny Auerspergů s pěti dětmi, která Vás nejen ráda obeznámí s rodovou tradicí, ale rovněž vás nechá nahlédnout do svého soukromí, do svých životních příběhů, do každodenních radostí i starostí svého pobytu na slatiňanském letním sídle, a to v provedení slatiňanského divadelního spolku Acord, z.s.

Divadelní hrané prohlídky na slatiňanském zámku, který je nyní opět otevřen po náročné tříleté rekonstrukci, Vám přiblíží každodenní život knížecí rodiny na jejich letním sídle ve Slatiňanech na přelomu 19. a 20. století, ke kterému se vztahuje i vybavení nově otevřené expozice.

Vstupenky lze zakoupit online.

 

Iva Ryzová, autorka projektu, napsala  scénář tak, aby se návštěvníci z hraných prohlídek dozvěděli všechna historická fakta a současně, aby se cítili jako očekávaní a velmi vítaní hosté, kterým je natolik důvěřováno, že mohou nahlédnout "pod pokličku" a poznat tak každodennost knížecí rodiny se všemi radostmi i starostmi. Během této "návštěvy" naši "hosté" poznají nejen Vilemínu a Franze Josefa z Auerspergu, ale také jejich pět dětí, komornou, učitelku baletu a francouzskou vychovatelku Saillet. O návštěvníky se bude během prohlídky "starat" celkem 16 účinkujících. Malé slečny si budou moci zatancovat na lekci baletu s mladými princeznami a chlapci si zase mohou vyzkoušet své logické myšlení s mladými princi v zámecké učebně. V přízemí pak budou návštěvníci svědky příprav na rodinnou oslavu stříbrné svatby rodičů...
 
Franz Josef a Vilemína z Auerspergu měli dle dostupných materiálů a korespondence velmi krásný a hluboký vztah. Proto autorka pojala přípravu i realizaci  tak, aby prohlídka  návštěvníky nejen poučila a pobavila, ale především pohladila po duši.
Hrané prohlídky uvidíte v provedení slatiňanského divadelního spolku Acord, z.s.
 
Vstupné: základní 240 Kč, snížené 190 Kč (senioři od 65 let, studenti do 26 let), snížené 70 Kč (děti od 6 do 18 let), děti do 5 let zdarma
Kapacita prohlídky je 20 osob.